There'S First Love, And There'S Cali Love. - Does She Or Doesn'T She? Only Her Cali Knows For Sure.

Tacksamma jobb

Posted May 18, 2018, 3:15 p.m. By cali

Min lillasyster har precis fått sitt första jobb. Det är ju helt sjukt egentligen, att hon är tillräckligt stor för att ha ett eget jobb. Hon har precis fyllt femton år och har börjat med kontorstäd i stockholm. Eller alltså, hon städar kontorslokaler inne i stan. Och jag är så stolt över henne. Hon har jobbat i någon vecka nu och jag förundras över hennes arbetsmoral. Jag började mitt arbetsliv med att städa kontor jag med, det känns lite som standard.. som att det var så alla började. Allas första jobb har ju med städning att göra. 

Hon är så duktig, hon tar tåget in efter skolan och åker dit och gör det fint. Och tillskillnad från mig när jag städade så försöker hon inte komma därifrån på kortaste möjliga tiden - genom att fuska lite såklart. Nej hon går runt där och städar, noga noga för att alla som kommer sen på morgonen ska mötas av en fin lokal. Och det är så roligt att höra henne berätta om jobbet, för hon låter så väldigt passionerad med det hela. Och det är ju super bra! Jag är så glad att hon fick ett så bra jobb som hon trivs med som sitt första jobb. Jag jobbade ju dock inte med att städa kontor utan jag städade i trapphus vilket var otroligt deprimerande. 

Jag tänker att på kontor så vet man att det kommer komma människor på morgonen som kommer att se en skillnad och medvetet eller omedvetet uppskatta att du var där och städade upp deras oreda, så att dom inte behöver göra det. Men när man städar i trapphus, så får man ju verkligen inte något tillbaka och nästan alltid var det någon som skulle passera precis när man svabbade. Nej det var inte ett speciellt tacksamt jobb det inte.